Å be om hjelp

«Det er en fortelling om en mann som etter en natt med storm, fant et stort tre liggende i oppkjørselen. Han prøvte å flytte et treet, og selv om han slet og dro aldri så mye, var ikke treet til å rikke. Så kom naboen. Han spurte om han virkelig hadde brukt alle kreftene sine. Det bekreftet mannen. Naboen spurte videre om han hadde gjort alt som var i hans makt for å flytte treet. Jo det mente mannen at han hadde. Da sa naboen; Nei det har du ikke. Du har ikke bedt meg om hjelp.»

vennskapssymbolet - Kopi

Vi i Home-Start mener det er en styrke å be om hjelp. Et afrikansk ordtak sier at det skal en hel landsby til for å oppdra et barn. Vår samfunnsutvikling har gått fra at storfamilien støttet hverandre, til at de offentlige tilbudene er blitt utbygd. Vi ser at småbarnsfamilier som har storfamilien i nærheten, ofte har en ekstra støtte. Ikke alle har det. Noen ganger kreves det mer krefter enn foreldre føler de har. Kanskje er mor syk, familien har barn med spesielle behov, eller barna kom tett. Kanskje kjenner man ingen og kan ikke språket. Da er det godt å kunne få jevnlig hjelp. Home-Start kan tilby et medmenneske som kommer hjem noen timer hver uke i en periode. Les gjerne under «I media»  hvordan noen av familiene har opplevd dette. Og kontakt oss om du vil vite enda mer.

 

Vil du bli familekontakt?

Har du foreldreerfaring eller erfaring fra arbeid med barn? Har du tid og lyst til å hjelpe en familie to til fire timer pr uke i ca et halvt år? Vi starter opp nytt kurs for frivillige 13.februar. Det går over 10 torsdagskvelder og er gratis. Temaer er «Den frivilliges rolle», «Den gode samtalen», «Verdier og holdninger», «Å oppdra barn i en annen kultur», «Å ha et funksjonshemmet barn». Kurset er gratis. Vi får besøk av dyktige foredragsholdere, og har også god tid til refleksjonsoppgaver. Høres dette spennende ut? Ta kontakt med oss på telefon eller mail: 46 42 04 69 /46 42 64 63. mail: hsffjell@broadpark.noIMG_9808           Fornøyde frivillige og koordinatorer fra Fjell på 40 års jubileum i Gamle Logen

Sund avvikler Home-Start

Dette ble bestemt i Sund kommunestyre tirsdag 17.desember. Kommunen måtte kutte i flere tilbud til svake grupper, og Home-Start, som ikke er lovpålagt, ble desverre rammet. Vi takker for et godt samarbeid, og kommer gjerne tilbake om kommunen ønsker det senere.

Home-Start feirer 40 år!

I år er det 40 år siden Home-Start så dagens lys i England. En tilfeldighet gjorde at Margareth Harrisson kom i prat med en mor som ga utrykk for at hun hadde det vanskelig hjemme og trengte hjelp. Hun inviterte Margareth hjem til seg, fikk prate og hjelp til å passe barna. Dette virket så positivt inn på familien, at flere frivillige gjorde det samme. Margaret dannet en organisasjon som nå har vokst til utallige avdelinger i England og til 22 land verden over. I mai feiret vi begivenheten i Norge. Margareth kom og holdt en gripende tale. Den er lagt ut på youtube, hvor du kan se og høre det hele!

IMG_9854            http://youtu.be/SoZho4e_2c0

Margaret Harrison (tv) besøkte Norge i mai for å feire Home-start 40 år! Her med nasjonal koordinator Wenche H.Isacksen.Margaret med HogB                                                            Hilde, Margaret og Brynhild feirer Home-Start i Gamle Losjen

 

Nytt kurs for frivillige i februar!

Vi starter opp med nytt kurs for familiekontakter i februar! Ønsker du å bli familiekontakt, kan du melde deg på kurset nå. Du må har foreldreerfaring eller erfaring fra arbeid med barn. Kurset forbereder deg på å hjelpe en famile i en periode. Temaer vi berører er: den frivilliges rolle, den gode samtalen, å oppdra barn mellom to kulturer, verdier og holdninger mm. Vi veksler mellom refleksjonsoppgaver, og foredrag fra erfarne fagpersoner. Kurset går over ti torsdagskvelder og er gratis.

Kontakt oss på mail eller telefon for mer informasjon og påmelding.

Tel: 46 42 04 69 Mail: hsffjell@broadpark.no

Hilde og Brynhild

 

Ny ansatt i Home-Start!

Hilde Wergeland er fra januar 2013 ansatt som koordinator i Home-Start Sund og Fjell. Hun og Brynhild skal jobbe sammen på det nye kontoret i Helsehust. Hilde er utdannet sykepleier, er gift og har 3 barn. I stillingen i Fjell Kfuk-Kfum har hun også ansvaret for familiearbeidet KM-Kluzz som drives i Foldnes kirke annenhver tirsdag.   Hilde og Brynhild

 

Home-Start Sund og Fjell er 5 år!

Vi feiret våre 5 år med lunsjseminar i Foldnes Kirke i november. Interessen var stor for å høre de inviterte foredragsholderene. Fagpersoner, politikere,familiekontakter og andre kom for å høre om hvordan vi bedre kunne beskytte barns utvikling. Vi gikk ikke skuffet hjem!

Disse deltok: Torgeir Sæter, Leif Jarle Theis, Laila Dåvøy, Magne Raundalen, Brynhild Eide og Wenche H. Isachsen

Les videre

Hei!

Home-start Sund og Fjell er nå på nett! Vi har endelig fått vår egen nettside. Her kan du lese om hva Home-start er for Sund og Fjell. Vi har lagt ut artikler og bilder fra vårt arbeid lokalt.
Det er lettere å kontakte oss, enten du ønsker hjelp, eller du ønsker å bli familiekontakt.